Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αναπάντεχη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ στηρίζει το αργό

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5%, στα 55,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,8% φτάνει στα $57,90. Ο χρυσός (+0,1%) στα 1.836 δολάρια/ουγγιά.

Η αναπάντεχη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ στηρίζει το αργό

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη αφότου έφτασαν σε υψηλό έτους ένα χρόνο στην προηγούμενη συνεδρίαση, υποστηριζόμενες από μια απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ και την εκτίμηση του ΟΠΕΚ + για το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου φέτος.

Το κλίμα παίρνει στήριξη και από τις ειδήσεις ότι οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έκαναν τα πρώτα βήματα για να προωθήσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 446.000 βαρέλια.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5%, στα 55,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,8% φτάνει στα $57,90. Ο χρυσός (+0,1%) στα 1.836 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v