Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για τον εφοδιασμό λόγω Σουέζ ανεβάζουν 2% το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2%, στα 59,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,6%, στα $62,98. Ο χρυσός διατηρείται στα 1.726,20 δολάρια/ουγγιά.

Οι φόβοι για τον εφοδιασμό λόγω Σουέζ ανεβάζουν 2% το αργό

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή. Ειδικοί εκτιμούν ότι η διώρυγα του Σουέζ που έχει μπλοκάρει από τη στιγμή που προσάραξε γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, μπορεί να μείνει κλειστή για εβδομάδες, κάτι που δημιουργεί κίνδυνο σημαντικής διαταραχής στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι τιμές κατέγραψαν βαριές απώλειες πάνω από 4%, καθώς η επιβολή πιο αυστηρών μέτρων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί ανησυχίες για τη ζήτηση.

Την Παρασκευή ωστόσο, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2%, στα 59,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,6%, στα $62,98. Ο χρυσός διατηρείται στα 1.726,20 δολάρια/ουγγιά.

«Οι προσδοκίες ότι το μπλοκάρισμα του καναλιού του Σουέζ μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες προκάλεσαν φόβους για τον εφοδιασμό στις αγορές πετρελαίου», δήλωσε ο ερευνητής της Nissan Securities, Yasushi Osada.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v