Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και οι αλλαγές στους κανόνες εισαγωγών στην Κίνα πιέζουν τις τιμές.

Πτώση έως και 1 δολάριο κατέγραφαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων που προκαλεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού σε συνδυασμό με τις αλλαγές στους κανόνες εισαγωγών στην Κίνα αντισταθμίζουν τις προσδοκίες για περιορισμό της προμήθειας «μαύρου χρυσού» κατά το υπόλοιπο του έτους.

Η τιμή του brent υποχωρεί κατά 0,54% στα 73,70 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα μειωθεί στα 73,13 δολάρια, και του αμερικανικού αργού κατά 0,69% στα 71,57 δολάρια.

Τα κρούσματα κορωνοϊού συνέχισαν να αυξάνονται το σαββατοκύριακο, με ορισμένες χώρες να ανακοινώνουν αυξήσεις-ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα και να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει τη ζήτηση για πετρέλαιο. 

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου του κόσμου, η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας σε συνδυασμό με την προσπάθεια πάταξης της κατάχρησης των ποσοστώσεων εισαγωγών και την επίπτωση των αυξημένων τιμών πετρελαίου, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εισαγωγής πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, παρά την αναμενόμενη άνοδο στον ρυθμό διύλισης το β' εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v