Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν 5% οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 4,9% στα 71,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 4,4% φτάνει στα $75,90. Σταθεροποιητικά οι τιμές του φυσικού αερίου, με το ολλανδικό στα 87,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ανακάμπτουν 5% οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, κερδίζοντας κάποιο από το χαμένο έδαφος της Παρασκευής, όταν έκαναν ελεύθερη πτώση κατά περίπου 10 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες αλλά παραμένουν προσεκτικοί με το επίκεντρο στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, την Ομικρον. 

Οι εταιρείες κατασκευής εμβολίων έχουν ανακοινώσει ότι οι έρευνες για την Ομικρον είναι ήδη σε εξέλιξη. Ενώ μένει να δούμε πώς ανταποκρίνεται η μετάλλαξη στα τρέχοντα εμβόλια ή αν απαιτούνται νέα, ο επικεφαλής του τομέα ιατρικής της Moderna, Paul Burton, δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα αναδιαμορφωμένο εμβόλιο κατά της παραλλαγής στις αρχές της νέας χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και γίνονται πιο αυστηροί οι κανόνες από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια να συγκρατηθεί η νέα μετάλλαξη.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 4,9% στα 71,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 4,4% φτάνει στα $75,90. Σταθεροποιητικά οι τιμές του φυσικού αερίου, με το ολλανδικό να παραμένει στα 87,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v