Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου

Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν ανακάμψει μεταξύ 50% και 60% το 2021 καθώς η ζήτηση για καύσιμα εκτινάχθηκε κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα και οι μεγάλες μειώσεις στην παραγωγή του OPEC+ «έσβησαν» σε μεγάλο βαθμό την υπερβάλλουσα προσφορά.

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την μείωση κατά 11% της πρώτης δόσης των ποσοστώσεων εισαγωγών αργού για το 2022 από την Κίνα, αντισταθμίζοντας την επίπτωση που είχε η ανακοίνωση στοιχείων από τις ΗΠΑ που έδειξαν πως η ζήτηση για καύσιμα κράτησε καλά παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων της παραλλαγής «όμικρον» του κορωνοϊού.

Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 0,73% στα 78,65 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,84% στα 75,64 δολάρια το βαρέλι.

Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν ανακάμψει μεταξύ 50% και 60% το 2021 καθώς η ζήτηση για καύσιμα εκτινάχθηκε κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα και οι μεγάλες μειώσεις στην παραγωγή του OPEC+ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους «έσβησαν» σε μεγάλο βαθμό την υπερβάλλουσα προσφορά.

Εν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη, τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης έδειξαν πως τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v