Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί το αργό μετά τον ΟΠΕΚ+

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,3% στα 87,8 δολάρια ανά βαρέλι.

Yποχωρεί το αργό μετά τον ΟΠΕΚ+

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, υποχωρώντας από τα υψηλά επτά ετών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να προχωρήσει σε νέα αύξηση της παραγωγής τον Μάρτιο.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού διολισθαίνει 0,3% στα 87,8 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι σφιχτές παγκόσμιες προμήθειες και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έχουν αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου κατά περισσότερο από 15% μέχρι στιγμής φέτος. Την Παρασκευή, οι δείκτες αναφοράς έφτασαν τις υψηλότερες τιμές τους από τον Οκτώβριο του 2014, με το μπρεντ να αγγίζει τα 91,70 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 88,84 δολάρια.

«Η πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ έδωσε υποστήριξη, αν και η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης αντιστάθμισε εν μέρει το ανοδικό κλίμα», δήλωσε ο Satοru Yoshida, αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities.

«Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική του, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η έλλειψη προσφοράς και η ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου», είπε.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιανουαρίου, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια, υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v