Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση καταγράφοντας πτώση 0,8% στα 92,85. Το Brent υποχωρεί επίσης 0,8% στα 94,10 δολάρια. Νωρίτερα και τα δύο συμβόλαια έχαναν πάνω από 2%.

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Aνακάμπτει μέρος της πτώσης του το πετρέλαιο, καθώς νωρίτερα έχανε 2%, αφού οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου την Πέμπτη για επιθέσεις εναντίον τους.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) τελεί υπό διαπραγμάτευση καταγράφοντας πτώση 0,8% στα 92,85, αφού νωρίτερα υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Το πετρέλαιο Brent τελεί υπό διαπραγμάτευση με πτώση 0,8% επίσης, στα 94,10 δολάρια, αφού και αυτό υποχώρησε νωρίτερα πάνω από 2%.

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου την Πέμπτη επιτέθηκαν στο έδαφός τους, παραβιάζοντας τις συμφωνίες που αποσκοπούν στον τερματισμό της σύγκρουσης, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μια κλιμάκωση της χρόνιας σύγκρουσης με τους αυτονομιστές του Ντονμπάς θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και η Δύση έχει απειλήσει τη Μόσχα με νέες κυρώσεις εάν επιτεθεί.

Το πετρέλαιο καταγράφει πτώση καθώς επίσης η Γαλλία και το Ιράν δήλωσαν ότι είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις, αντισταθμίζοντας τις εντάσεις για την Ουκρανία.

«Τα θετικά νέα από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά παρέχουν την απαραίτητη ανακούφιση στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, καθώς η πιθανότητα νέων προμηθειών αργού μειώνει το έλλειμμα προσφοράς-ζήτησης», δήλωσε ο Claudio Galimberti, αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Rystad Energy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v