Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 1,6% για τον χρυσό πάνω από τα $1.900

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 1.902 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου.

Ο χρυσός σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών την Πέμπτη, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία που ενίσχυσαν τη ζήτηση για τα ασφαλή καταφύγια.

Το πολύτιμο μέταλλο έλαβε στήριξη και από τα λιγότερο επιθετικά μηνύματα από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 1.902 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου.

«Η κρίση στην Ουκρανία έδωσε επιπλέον ώθηση στους ταύρους του χρυσού που έλκονταν προς το πολύτιμο μέταλλο ως αντιστάθμιση για τον πληθωρισμό, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη αύξηση των εισροών σε ETF που επενδύουν στον χρυσό», δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής της Exinity, Χαν Ταν.

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες και οι ουκρανικές δυνάμεις αντάλλαξαν κατηγορίες την Πέμπτη ότι έριξαν πυρά κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που οι δυτικές χώρες έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα ρωσικής εισβολής.

Εάν η Ρωσία εισβάλει, τότε ο χρυσός είναι πιθανό να ενισχυθεί, αλλά για να δούμε μια απότομη ανατροπή που θα οδηγήσει τον χρυσό σημαντικά χαμηλότερα, πιθανότατα θα πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα, δήλωσε ο Ματ Σίμπσον, αναλυτής στη City Index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v