Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθιές ανάσες από το πετρέλαιο, βουτιά 9%

Κάτω από τα $100 οι τιμές, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας. Το κλίμα επηρεάζεται και από τη μελλοντική ζήτηση της Κίνας, μετά την άνοδο των κρουσμάτων και τις προσπάθειες του Πεκίνου για zero Covid-19.

Βαθιές ανάσες από το πετρέλαιο, βουτιά 9%

Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, χάνοντας πάνω από 7% εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επιτελείων Ρωσίας και Ουκρανίας, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Οπως ανέφερε, «οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο είναι δύσκολες, δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις. Ωστόσο είναι θετικό ότι συνεχίζονται. Είναι νωρίς ακόμη για να συζητήσουμε πού θα οδηγήσουν". 

Εν τω μεταξύ, οι traders ανησυχούν επίσης για τη μελλοντική ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, καθώς η χώρα δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική της για zero-Covid 19 και τις προσπάθειες να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στις μεγαλύτερες πόλεις της με την επιβολή lockdown.

Το μπρεντ Μαΐου κάνει βουτιά 8,6%, στα 97,66 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό χάνει 9,1%, στα $93,66. Αντίθετα, θετικά γύρισαν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου - με άνοδο 5,7% βρίσκονται στα 121,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v