Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω-κάτω οι τιμές πετρελαίου, άνοδος 2% για το μπρεντ

Αστάθεια στις αγορές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις τιμές να αγγίζουν υψηλά 14 ετών στις 7 Μαρτίου. Ωστόσο από τότε, το μπρεντ έχει υποχωρήσει σχεδόν $40 ανά βαρέλι και το WTI περίπου 34 δολάρια.

Πάνω-κάτω οι τιμές πετρελαίου, άνοδος 2% για το μπρεντ

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, ανακάμπτοντας μετά την πτώση άνω του 1 δολαρίου ανά βαρέλι που σημείωναν νωρίτερα, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να κυριαρχεί στις αγορές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς την Τετάρτη ότι οι θέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες ακούγονται πιο ρεαλιστικές, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

«Οι traders περιμένουν περισσότερες ενδείξεις από τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, μετά τις διήμερες πωλήσεις στις αγορές πετρελαίου, αλλά οι τιμές του αργού μπορεί να συνεχίσουν να υπόκεινται σε πίεση καθώς ο υψηλός πληθωρισμός θα επιβαρύνει τελικά την οικονομική ανάπτυξη και θα αποδυναμώσει τη ζήτηση», δήλωσε η Tina Teng, αναλύτρια στο CMC Markets.

Το πετρέλαιο είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια την Τρίτη, για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου. Το trading είναι ασταθές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις τιμές να αγγίζουν υψηλά 14 ετών στις 7 Μαρτίου. Ωστόσο από τότε, το μπρεντ έχει υποχωρήσει σχεδόν $40 ανά βαρέλι και το WTI περίπου 34 δολάρια.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,6%, στα $97,98 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 2,3%, στα 102,15 δολάρια. Κατά 2,8% υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 112 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v