Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι τιμές του πετρελαίου

Οι αγορές παραμένουν ασταθείς, με την Κίνα να μην δείχνει σημάδια χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας παρά τον αντίκτυπο στην οικονομία της και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Απώλειες 2,7% στις σημερινές συναλλαγές.

Στο κόκκινο οι τιμές του πετρελαίου

Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το αμερικανικό αργό να χάνει 2,7%, στα 101 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση να φτάνει στα 104 δολάρια. Απώλειες 2,2% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για το ρωσικό αέριο σήμερα. Ενιαία ευρωπαϊκή στάση ως προς τις πληρωμές προς την Gazprom για την αγορά φυσικού αερίου και αποσαφήνιση του μοντέλου των πληρωμών που δεν παραβιάζει το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναμένει η κυβέρνηση αλλά και η ενεργειακή αγορά.

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν ασταθείς, με την Κίνα να μην δείχνει σημάδια χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας παρά τον αντίκτυπο στην οικονομία της και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v