Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,5%, στα 103 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση να φτάνει στα 105,91. Το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, κινείται 0,5% καθοδικά, στα 96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, μετά τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε τα σχέδια για αυστηροποίηση των κυρώσεων στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, με τη Γερμανία να λέει ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένα άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, ο οποίος σημείωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου είτε αμέσως είτε σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

Ωστόσο, το κλίμα αλλάζει την Τρίτη και το αμερικανικό αργό χάνει 1,5%, στα 103 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση να φτάνει στα 105,91. Το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, κινείται 0,5% καθοδικά, στα 96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v