Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται 2,14%, στα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Ιουλίου με ίδια κίνηση φτάνει στα 113,28 δολάρια.

Κέρδη πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε ότι ένα εμπάργκο πετρελαίου «θα είναι δύσκολο για την Ευρώπη» αλλά επέμεινε ότι πρέπει να σταματήσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι θα συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, καθώς ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν επέμεινε ότι η κυβέρνησή του θα αντιταχθεί στις κυρώσεις. Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους, αγοράζοντας περίπου 60 εκατομμύρια βαρέλια.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται 2,14%, στα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Ιουλίου με ίδια κίνηση φτάνει στα 113,28 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v