Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπάργκο και φόβοι για ύφεση ρίχνουν το αργό

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,4%, στα 108 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ υποχωρεί 1,2%, στα $110,88. Πτώση 3,1% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Εμπάργκο και φόβοι για ύφεση ρίχνουν το αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το βλέμμα στους φόβους ότι η παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου και τους επενδυτές να παρακολουθούν τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ρωσικό εμπάργκο πετρελαίου που αναμένεται να συσφίξει τις παγκόσμιες προμήθειες.

«Το ευρύτερο αίσθημα κινδύνου που πυροδοτήθηκε από τους φόβους για την ύφεση και τα lockdown της Κίνας είναι οι κύριοι παράγοντες που πιέζουν την τιμή του πετρελαίου», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng.

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν επίσης για τις αυξήσεις των επιτοκίων και τα παρατεταμένα lockdown Covid-19 στην Κίνα που βλάπτουν τη Νο. 2 οικονομία στον κόσμο.

«Τα συνεχιζόμενα lockdown της Κίνας θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις βραχυπρόθεσμες τιμές του πετρελαίου», είπε η Teng. Η μείωση των τιμών από τη Σαουδική Αραβία αντανακλά επίσης τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μείωσε τις τιμές του αργού για την Ασία και την Ευρώπη για τον Ιούνιο την Κυριακή.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,4%, στα 108 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ υποχωρεί 1,2%, στα $110,88. Πτώση 3,1% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 98,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v