Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα υποχωρούν οι τιμές αερίου, χαμηλότερα και το αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα 102,81 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση κατά 0,4% φτάνει στα $1058,52. Τρίτη μέρα πτώσης για τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Τρίτη μέρα υποχωρούν οι τιμές αερίου, χαμηλότερα και το αργό

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς τα lockdown στην κορυφαία χώρα εισαγωγών πετρελαίου, την Κίνα, το ισχυρό δολάριο και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ύφεσης τροφοδοτούν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αντανακλά τις τάσεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές διώχνουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο λόγω ανησυχιών για τα υψηλότερα επιτόκια και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Το δολάριο διατηρείται κοντά σε υψηλά 20 ετών, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Η κατάσταση της Covid στην Κίνα, τα αυξανόμενα ποσοστά και οι κίνδυνοι ύφεσης δεν βοηθούν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της έρευνας για εμπορεύματα της ING.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα 102,81 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση κατά 0,4% φτάνει στα $1058,52.

Τρίτη μέρα πτώσης για τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς ο ζεστός καιρός και οι σταθερές προμήθειες κρατούν τις τιμές υπό έλεγχο, παρά τις επίμονες ανησυχίες για τις ροές καυσίμων από τη Ρωσία. Κατά 2,7% χαμηλότερα κινείται το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 91,20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v