Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profit taking στις αγορές πετρελαίου

Το Brent βρίσκεται χαμηλότερα κατά 64 σεντς ή 0,6%, στα 110,91 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 60 σεντς ή 0,5%, στα 109,89 δολάρια ανά βαρέλι. Πώς αναμένεται να κινηθούν οι τιμές αυτή την εβδομάδα.

Profit taking στις αγορές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, εγκαταλείποντας τα προηγούμενα κέρδη, καθώς οι επενδυτές τραβούν τα κέρδη τους, μετά την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης. Ωστόσο, παραμένουν οι φόβοι για την παγκόσμια προσφορά με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ετοιμάζεται να απαγορεύσει σταδιακά τις εισαγωγές από τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent κινούνται χαμηλότερα κατά 64 σεντς ή 0,6%, στα 110,91 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate - WTI) κατά 60 σεντς ή 0,5%, στα 109,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς, που σημείωσαν άλμα περίπου 4% την περασμένη Παρασκευή, αυξήθηκαν νωρίτερα κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, με το WTI να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου, στα 111,71 δολάρια.

«Οι αγορές πετρελαίου αναμένεται να σημειώσουν άνοδο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εκκρεμής απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό πετρέλαιο θα συσφίξει περαιτέρω τις παγκόσμιες προμήθειες αργού και καυσίμων», δήλωσε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd.

Η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει συμφωνία των κρατών-μελών για ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αυτόν τον μήνα παρά τις ανησυχίες για τις προμήθειες στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσαν τέσσερις διπλωμάτες και αξιωματούχοι την Παρασκευή, απορρίπτοντας προτάσεις για καθυστέρηση ή υποβάθμιση του πακέτου κυρώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v