Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο το αργό με το βλέμμα στην περιορισμένη προσφορά

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,6% και φτάνει στα 121,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $123,16.

Στο πράσινο το αργό με το βλέμμα στην περιορισμένη προσφορά

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, παρά τους φόβους ύφεσης και τους πιθανούς νέους περιορισμούς λόγω της Covid-19 στην Κίνα οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση καθώς η αγορά παραμένει με περιορισμένο εφοδιασμό.

«Η συζήτηση εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τη μείωση της παραγωγής της Λιβύης, τη συνέχιση της επιβολής μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid και τις ανησυχίες σχετικά με τη παγκόσμια ύφεση που οδηγούν στην πτώση της ζήτησης», δήλωσε ο Stephen Innes, στέλεχος της SPI Asset Management.

Η σφιχτή προσφορά επιδεινώθηκε από την πτώση των εξαγωγών από τη Λιβύη εν μέσω πολιτικής κρίσης που έπληξε την παραγωγή και τα λιμάνια, ενώ άλλοι παραγωγοί στον ΟΠΕΚ+ αγωνίζονται να τηρήσουν τις ποσοστώσεις παραγωγής τους και η Ρωσία αντιμετωπίζει απαγορεύσεις στο πετρέλαιο της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,6% και φτάνει στα 121,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $123,16.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v