Κέρδη πάνω από 1% για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,2%, στα $110,87 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα 116,43 δολάρια. Πτώση 2,8% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Κέρδη πάνω από 1% για τις τιμές πετρελαίου

Για τρίτη μέρα ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δείχνουν σε θέση να μπορέσουν να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγή, ενώ η πολιτική αναταραχή στη Λιβύη και τον Ισημερινό αυξάνει αυτές τις ανησυχίες για την προσφορά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία θεωρήθηκαν ως οι μόνες δύο χώρες στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) με πλεονάζουσα ικανότητα διαθέσιμη για να αναπληρώσουν τη χαμένη ρωσική προσφορά και την αδύναμη παραγωγή από άλλα κράτη μέλη.

Την ίδια ώρα, η Κίνα αμβλύνει τα αυστηρά της πρωτόκολλα κατά της Covid, ηρεμώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Πεκίνο μείωσε στο μισό τον χρόνο που πρέπει να περάσουν οι νέες αφίξεις σε απομόνωση, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει κάνει στην πολιτική της κατά της πανδημίας. Στο άκουσμα της είδησης, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε περαιτέρω ανοδικά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,2%, στα $110,87 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα 116,43 δολάρια. Πτώση 2,8% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 125,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v