Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 6,9% για το αέριο, υποχωρεί το αργό

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,3 δολάριο, στα $89 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με παρόμοια κίνηση βρίσκεται στα $94. Στα 205 ευρώ ανά μεγαβατώρα το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Αλμα 6,9% για το αέριο, υποχωρεί το αργό

Οι εντάσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream εξακολουθούν να υφίστανται καθώς η τουρμπίνα, που προηγουμένως είχε σταλεί για συντήρηση στον Καναδά, παραμένει στη Γερμανία λόγω διαφωνίας για τις κυρώσεις. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της ΕΕ να μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των τιμών ή σταθεροποίηση. Στα 205 ευρώ ανά μεγαβατώρα ανέρχεται το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Ατνίθετα, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ενημέρωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας, εν μέσω ανησυχιών που θέλουν την προσφορά να αυξάνεται στις διεθνείς αγορές.

Ξεχωριστά στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν άλμα κατά 2,16 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα ενισχύθηκαν κατά 910.000 βαρέλια.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,3 δολάριο, στα $89 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με παρόμοια κίνηση βρίσκεται στα $94. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v