Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι αγορές πετρελαίου με το επίκεντρο στην οικονομία

Και τα δύο συμβόλαια χάνουν πάνω από 1%. Οι φόβοι για ύφεση ρίχνουν τις τιμές, οι ανησυχίες για την προσφορά ενόψει εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό τις συγκρατούν.

Στο κόκκινο οι αγορές πετρελαίου με το επίκεντρο στην οικονομία

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στο trading της Δευτέρας, με το αμερικανικό αργό να χάνει 1,7%, στα 83,65 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ να υποχωρεί 1,4%, στα $90,04.

Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση προκάλεσαν ανησυχίες ότι η αύξηση της ζήτησης καυσίμων θα επιβραδυνθεί, αν και οι ανησυχίες για την προσφορά ενόψει του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο τον Δεκέμβριο περιορίζουν την πτώση.

Και τα δύο συμβόλαια έχασαν πάνω από 1% την περασμένη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών ότι μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη - η Fed ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Το πιο αδύναμο δολάριο στις σημερινές συναλλαγές δίνει στήριξη στο πετρέλαιο - ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα που εκφράζονται σε δολάρια λιγότερο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Παράλληλα, στην Κίνα, η χαλάρωση των περιορισμών για την Covid-19 στο Τσενγκντού, μια νοτιοδυτική πόλη με πάνω από 21 εκατ. κατοίκους, ηρέμησε τις ανησυχίες για τη ζήτηση στον Νο. 2 καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο. 

Παρά τα ερωτήματα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation δήλωσε την Κυριακή ότι οι πελάτες του εξακολουθούν να απαιτούν τους ίδιους όγκους χωρίς καμία αλλαγή.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v