Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 7% για το αέριο, πιέσεις στις τιμές πετρελαίου

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο ενισχύεται 7,8%, στα 234 ευρώ ανά μεγαβατώρα. To αμερικανικό αργό χάνει 0,4%, στα 88,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 0,3%, στα $93,90.

Κέρδη 7% για το αέριο, πιέσεις στις τιμές πετρελαίου

Ανηφορίζουν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στις συναλλαγές της Πέμπτης. Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο ενισχύεται 7,8%, στα 234 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αανακοίνωσε την βασική δέσμη των προτάσεών της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Οπως σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση, προτείνει επείγουσα παρέμβαση στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας για την αντιμετώπιση των πρόσφατων δραματικών αυξήσεων των τιμών. 

Κατηφορίζουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη αθώς η αγορά βρίσκεται ανάμεσα στην ασθενή ζήτηση και τη διαταραχή της προσφοράς, εν μέσω επικείμενης διακοπής λειτουργίας των σιδηροδρόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση, υποδηλώνοντας ασθενέστερη ζήτηση καυσίμων.

To αμερικανικό αργό χάνει 0,4%, στα 88,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 0,3%, στα $93,90. 

Η αυξανόμενη πιθανότητα διακοπής των σιδηροδρόμων των ΗΠΑ λόγω μιας συνεχιζόμενης εργατικής διαμάχης προσθέτει ωστόσο υποστήριξη στην αγορά. Τρία συνδικάτα διαπραγματεύονται για μια νέα σύμβαση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις σιδηροδρομικές αποστολές, οι οποίες είναι σημαντικές για τις παραδόσεις αργού και προϊόντων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v