Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 72 σεντς ή 1%, στα 68,78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 65 σεντς ή 0,9% βρίσκεται στα $72,89.

Αρνητικά πρόσημα στις αγορές πετρελαίου

Yποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, διατηρώντας την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς οι αγορές αναμένουν την ψηφοφορία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, ενώ τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα προκαλούν περισσότερες ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση.

Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ενώ η ανάπτυξη της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε επίσης καθώς η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα μετά την COVID-19 δεν έχει δυναμική.

Οι μετρήσεις ενισχύουν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ζήτησης πετρελαίου στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο και θέτουν ερωτήματα σχετικά με το εάν μια ανάκαμψη στη χώρα θα οδηγήσει τη ζήτηση πετρελαίου σε υψηλά ρεκόρ φέτος.

Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από ανησυχίες επίσης για φρένο της παγκόσμιας ανάπτυξης και την αβεβαιότητα σχετικά με μια χρεοκοπία των ΗΠΑ που προκάλεσαν διολίσθηση 4% στις τιμές του πετρελαίου την Τρίτη. Ενώ κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί νομοθέτβουλευτές έδειξαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, η συμφωνία εξακολουθεί να πρέπει να ψηφιστεί στο Κογκρέσο αργότερα σήμερα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 72 σεντς ή 1%, στα 68,78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 65 σεντς ή 0,9% βρίσκεται στα $72,89.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v