Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου η Ρωσία

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,4% ή $1 και φτάνει στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $76,41. Γιατί προχωράει σε περικοπές από τον Αύγουστο. Παρατείνει τη μονομερή μείωση της η Σαουδική Αραβία.

Κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου η Ρωσία

Η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλιστεί ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ισορροπημένη, η Ρωσία θα μειώσει οικειοθελώς την προσφορά πετρελαίου της τον Αύγουστο κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, περιορίζοντας τις εξαγωγές της κατά αυτή την ποσότητα στις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Νόβακ, σύμφωνα με το Reuters.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,4% ή $1 και φτάνει στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $76,41.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέκτεινε τα μέτρα που απαγορεύουν την πώληση πετρελαίου σε κράτη που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των «μη φιλικών χωρών» μετά το πλαφόν στην τιμή ρωσικού πετρελαίου από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

Παρατείνει τις περικοπές η Σαουδική Αραβία

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει τη μονομερή μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα μήνα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το βασίλειο θα διατηρήσει τη μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα πέρα από τους υπάρχοντες περιορισμούς που συμφωνήθηκαν με τον ΟΠΕΚ +, μέχρι τον Αύγουστο και θα μπορούσε να την παρατείνει περαιτέρω, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η χώρα θα αντλεί περίπου 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο εδώ και πολλά χρόνια.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v