Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $80 σκαρφάλωσε το μπρεντ, «στραγγίζει» η αγορά

Η ζήτηση καυσίμων στην Κίνα και αλλού ανακάμπτει από την πανδημία και φτάνει σε νέα υψηλά. Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον ΟΠΕΚ+ ετοιμάζονται για περικοπές παραγωγής.

Πάνω από τα $80 σκαρφάλωσε το μπρεντ, «στραγγίζει» η αγορά

Σε πιο σφιχτή αγορά πετρελαίου στοιχηματίζουν οι επενδυτές και από ό,τι φαίνεται αυτό το στοίχημα αποδίδει.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, μετά από χαμηλές πτήσεις για μήνες, το πετρέλαιο εκτινάχθηκε πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση καυσίμων στην Κίνα και αλλού ανακάμπτει από την πανδημία και φτάνει σε νέα υψηλά. Αυτό συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που οι περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της στον ΟΠΕΚ+ πρόκειται να «στραγγίσουν» γρήγορα τις δεξαμενές αποθήκευσης σε όλο τον κόσμο.

«Περιμένουμε μια απότομη σύσφιξη της αγοράς», δήλωσε ο Toril Bosoni, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου στη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας στο Παρίσι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg. «Καθώς η ζήτηση αυξάνεται εποχικά, πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος οι τιμές να συνεχίσουν να αυξάνονται στο τρίτο τρίμηνο».

Το αμερικανικό αργό σήμερα υποχωρεί 72 σεντς, στα 74,72 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση μαζεύεται στα $79,15.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v