Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι για το πετρέλαιο, κοντά στα $100

Πάνω από τα $96 το Brent, ενώ η αμερικανική ποικιλία του αργού ενισχύεται στα $93,7 το βαρέλι. Ώθηση από την πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και τους νέους φόρους στις εξαγωγές που ετοιμάζει η ρωσική κυβέρνηση.

Νέο ράλι για το πετρέλαιο, κοντά στα $100

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ και τις κινήσεις της ρωσικής κυβέρνησης για την επιβολή περαιτέρω φόρων στις εξαγωγές πετρελαίου. 

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πετρελαίου πραγματοποιεί ράλι 3,6% στα 93,7 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent ενισχύεται 2,9% στα 96,8 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο έλαβε ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια. 

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τον έλεγχο των τιμών των καυσίμων και ότι η αναθεώρηση των φόρων στην πετρελαϊκή βιομηχανία είναι μια επιλογή

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ είπε στον Πούτιν ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε πρόσθετα μέτρα. Τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις για να περιορισθούν οι γκρίζες εξαγωγές καυσίμων και να αυξηθεί ο φόρος εξαγωγής καυσίμων στα 50.000 ρούβλια (518,24 δολάρια) τον τόνο από τις 20.000 ρούβλια για τους μεταπωλητές.

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την περικοπή των λεγόμενων πληρωμών απόσβεσης ή των επιδοτήσεων των διυλιστηρίων, που άρχισαν αυτόν τον μήνα, είπε ο Νόβακ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βενζίνη και πετρέλαιο ντίζελ τους τελευταίους μήνες. Οι χονδρικές τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν, παρόλο που οι λιανικές τιμές περιορίσθηκαν σε μια προσπάθεια να τις ευθυγραμμίσουν με τον επίσημο ρυθμό πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v