Κοντά στα 95 δολ. σκαρφαλώνει ξανά το Brent

Οι αγορές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη στενότητα της προσφοράς καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα αλλά και σε μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ.

Κοντά στα 95 δολ. σκαρφαλώνει ξανά το Brent

Το πετρέλαιο συνέχισε την άνοδό του, με το Brent να επιστρέφει πάνω από τα 94 δολάρια το βαρέλι.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ έχει πληγεί από το υψηλότερο κόστος στα πρατήρια καυσίμων και την εξάπλωση των επιπτώσεων των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Επιπλέον οι αγορές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη στενότητα της προσφοράς καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα αλλά και σε μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 1%, στα 94,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε 1,3%, στα 91,55 δολάρια.

Τα στοιχεία του κλάδου που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για πτώση περίπου 300.000 βαρελιών.

Ωστόσο, οι αγορές συνέχισαν να ανησυχούν για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ στον βασικό κόμβο αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα, τα οποία πέφτουν κάτω από τα ελάχιστα λειτουργικά επίπεδα.

Περαιτέρω μειώσεις  θα μπορούσαν επίσης να ασκήσουν νέα ανοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς θα ενίσχυαν τη στενότητα της προσφοράς που προέρχεται από τις περικοπές της προσφοράς από τον OPEC+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v