Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηλά στα $93,5 το βαρέλι διατηρείται η τιμή του μπρεντ

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε πορεία να καταγράψουν μια μικρή εβδομαδιαία πτώση αφού κέρδισαν περισσότερο από 10% τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, εν μέσω ανησυχιών για στενή παγκόσμια προσφορά καθώς ο ΟΠΕΚ+ περικόπτει παραγωγή.

Ψηλά στα $93,5 το βαρέλι διατηρείται η τιμή του μπρεντ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή καθώς οι ανησυχίες ότι η ρωσική απαγόρευση στις εξαγωγές καυσίμων θα μπορούσε να συσφίξει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αντιστάθμισε τους φόβους ότι περαιτέρω πιθανές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση καυσίμων.

Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση παρατηρείται μικρή πτώση ύστερα από σερί τεσσάρων ανοδικών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 21 σεντς, ή 0,2%, στα 93,51 δολάρια το βαρέλι έως τις 01:03 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate, ή WTI, κέρδισε 23 σεντς, ή 0,3%, στα 89,86 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς βρίσκονταν σε πορεία να καταγράψουν μια μικρή εβδομαδιαία πτώση αφού κέρδισαν περισσότερο από 10% τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, εν μέσω ανησυχιών για στενή παγκόσμια προσφορά καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ+ διατηρούν περικοπές στην παραγωγή.

«Οι συναλλαγές παρέμειναν ασταθείς εν μέσω μιας διελκυστίνδας μεταξύ των φόβων για την προσφορά που ενισχύθηκαν από τη ρωσική απαγόρευση των εξαγωγών καυσίμων και των ανησυχιών για την επιβράδυνση της ζήτησης λόγω των αυστηρότερων νομισματικών πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi. Securities Co Ltd.

«Στο μέλλον, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο εάν οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+ εφαρμόζονται όπως έχει υποσχεθεί κι αν η αύξηση των επιτοκίων θα μειώσει τη ζήτηση», είπε, προβλέποντας ότι το WTI θα κινείται στην περιοχή από 90 έως 95 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v