Σταθεροποιητικά το αργό ενόψει αποφάσεων για τα επιτόκια

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 20 σεντς, στα 71,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $76,29.

Σταθεροποιητικά το αργό ενόψει αποφάσεων για τα επιτόκια

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές σήμερα Τρίτη ενόψει των ανακοινώσεων για την πολιτική βασικών επιτοκίων και για τον πληθωρισμό, και εν μέσω αμφιβολιών για το αν οι περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ το επόμενο έτος θα αντισταθμίσουν την πλεονάζουσα προσφορά αργού και την ασθενέστερη αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

Και τα δύο συμβόλαια διαμορφώθηκαν οριακά υψηλότερα τη Δευτέρα, με το Brent να ενισχύεται κατά 19 σεντς στα 76,03 δολάρια το βαρέλι και το WTI κατά 9 σεντς στα 71,32 δολάρια.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 20 σεντς, στα 71,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $76,29.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, μαζί αποκαλούμενοι ΟΠΕΚ+, έχουν δεσμευτεί να μειώσουν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το αν η συνολική προσφορά θα μειωθεί, καθώς αναμένεται ότι η αύξηση της παραγωγής σε χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα οδηγήσει σε πλεονάζουσα προσφορά το επόμενο έτος.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v