Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eβδομο διαδοχικό ρεκόρ για τον χρυσό

Στα 2.358 δολάρια ανά ουγκιά έκλεισε η τιμή του συμβολαίου του χρυσού με άνοδο 0,5%. Στήριξη από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών και τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Eβδομο διαδοχικό ρεκόρ για τον χρυσό

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και τη Δευτέρα ο χρυσός κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για έβδομη διαδοχική συνεδριάση.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 2.358 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ράλι του πολύτιμου μετάλλου έχει λάβει ώθηση από τις γεωπολιτικές ανησυχίες, τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed και τις αγορές φυσικού χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες. 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι αγόρασε 160.000 ουγκιές χρυσού τον Μάρτιο. Μεγάλες ποσότητες χρυσού έχουν αγοράσει και οι κεντρικές τράπεζες της Τουρκίας, του Καζακστάν, της Ινδίας και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. 

«Η αγορά προεξοφλεί μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο παρά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία» δήλωσε ο Μπαρτ Μέλεκ, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα στην TD Securities. «Αλλά αν συνεχίσουμε να βλέπουμε ισχυρά οικονομικά στοιχεία, το οποίο σημαίνει ότι η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια, ο χρυσός δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα κέρδη. Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι δύο ακόμα στοιχεία που προσφέρουν στήριξη» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v