Ο επικεφαλής της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε ότι οι γειτονικές χώρες θα πρέπει να «αποχαιρετήσουν την παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή» εάν υπάρξει νέος γύρος επιθέσεων. Την ίδια ώρα, δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ - το ένα από αυτά είναι ελληνικών συμφερόντων.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ματζίντ Μουσαβί δήλωσε ότι αν οι εχθροί του Ιράν κάνουν λάθος, «αυτή τη φορά θα είναι στόχος μας», σε δήλωση προς τον ιρανικό λαό μέσω κρατικών μέσων ενημέρωσης.
«Οι νότιοι γείτονες του Ιράν πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι γεωγραφικές τους περιοχές και οι εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν τους εχθρούς και να επιτεθούν στο ιρανικό έθνος, τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσουν την παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.
Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας για το αν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, καθώς η εκεχειρία λήγει την Τετάρτη.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,3%, στα 90,8 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,1%, στα $100.