Στα 106 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιείται το μπρεντ, διακόπτοντας την πρόσφατη άνοδό του, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζίνπινγκ.
Την ίδια στιγμή, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε ότι οι ροές πετρελαίου και καυσίμων μέσω των Στενών του Ορμούζ μειώθηκαν κατά σχεδόν 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στα τέλη Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σημαντικά ελλειμματική έως τον Οκτώβριο, ακόμη και αν η σύγκρουση λήξει τον επόμενο μήνα, ενώ η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε τον ΟΠΕΚ ότι η παραγωγή του υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990.