Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη, μετά τις νέες απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για βομβαρδισμό ιρανικών γεφυρών και εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης, καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, ότι η Τεχεράνη δεν επιδεικνύει ουσιαστική διάθεση να καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Στο Λονδίνο, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, του διεθνούς σημείου αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, κλείνοντας στα 94,07 δολάρια το βαρέλι.
Στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας του αργού (WTI) κατέγραψε άνοδο περίπου 3%, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στα 86,83 δολάρια ανά βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει άνοδο άνω του 20% μέσα στον μήνα, καθώς η σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν έχει κλιμακωθεί.