Σταθεροποιείται η τιμή του πετρελαίου

Η συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ, σταθεροποιεί τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο μεταξύ ο χρυσός χάνει τα ”κέρδη” που είχε αποκομίσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ΟΠΕΚ περιμένει αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου πάνω από 20% για να προβεί σε αύξηση της παραγωγής, ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας, Αλί Ροντρίγκεζ, και δήλωσε ότι ”ο Οργανισμός ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή περί τον Ιούλιο, προκειμένου να ανακόψει ενδεχόμενη εκτόξευση των τιμών σε περίπτωση που η διεθνής οικονομία ανακάμψει νωρίτερα.

Πάντως, τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, από τη Βενεζουέλα ως τη Σαουδική Αραβία, επιζητούν υψηλότερες τιμές για να στηρίξουν τους προϋπολογισμούς τους, δεδομένου ότι οι πωλήσεις πετρελαίου εξασφαλίζουν γύρω στο 90% των δημοσίων εσόδων τους.

Στον απόηχο των εξελίξεων η τιμή του πετρελαίου κινείται σταθεροποιητικά στις διεθνείς αγορές. Πιο συγκεκριμένα, το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης σημειώνει οριακή άνοδο 0,10% και διαμορφώνεται στα 24,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brent στο Λονδίνο παρουσιάζει οριακή άνοδο 0,02% και διαμορφώνεται στα 24,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Οσον αφορά στην αγορά των μετάλλων, ο χρυσός κινείται πτωτικά κατά 0,10% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 290,95 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v