Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά αποθέματα ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου με το αργό να βρίσκεται πάνω από τα 25 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που κατέδειξε σημαντική μείωση των αποθεμάτων σε αργό και βενζίνη έχει θορυβήσει τις αγορές.

Με ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου με το NYMEX να βρίσκεται πάνω από τα 25 δολάρια ανά βαρέλι, αυτή τη φορά λόγω έκθεσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που έκανε λόγο για μείωση των αποθεμάτων σε αργό και βενζίνη, γεγονός που θορύβησε τις αγορές.

Το NYMEX βρίσκεται στο +0,05% και στα 25,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend στην αγορά του Λονδίνου διαπραγματεύεται με ανοδική τάση 0,05% με την τιμή του να κυμαίνεται στα 24,06 δολάρια ανά βαρέλι.

Αργά, το βράδυ της Τρίτης, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση το brend εκτοξεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2001, με την τιμή του για φορτία παράδοσης Απριλίου να ξεπερνά τα 25 δολάρια και να κυμαίνεται σε 25,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι μετά το χθεσινό ράλι τιμών λόγω του κλίματος αισιοδοξίας για έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση, οι τιμές θα εξαρτηθούν την Τετάρτη –σε μεγάλο βαθμό- από τα νέα για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός ακολουθεί ελαφρώς πτωτική πορεία, υποχωρώντας κατά 0,60% με την τιμή του να κυμαίνεται σε 292,45 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v