Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω 5% το Brent, σχέδιο Μπάιντεν για αναστολή φόρου καυσίμων

Την Πέμπτη, στελέχη από επτά πετρελαϊκές θα συναντήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, υπό την πίεση να μειώσουν τις τιμές καυσίμων καθώς βγάζουν κέρδη-ρεκόρ. Πλάνο για προσωρινή αναστολή του φόρου των 18,4 λεπτών ανά γαλόνι στη βενζίνη.

Κάτω 5% το Brent, σχέδιο Μπάιντεν για αναστολή φόρου καυσίμων

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 5% την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να μειώσει το κόστος των καυσίμων για τους οδηγούς, σε μια κίνηση που αναμένεται να επιδεινώσει την ήδη ταραχώδη σχέση μεταξύ του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει την προσωρινή αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου των 18,4 λεπτών ανά γαλόνι στη βενζίνη, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγή.

Η ανακοίνωση αναμένεται αργότερα την Τετάρτη. Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, αγωνίζονται να συγκρατήσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης και τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.

Το αργό πετρέλαιο Brent, σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, υποχωρεί πάνω από 5% στα 108,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό ελαφρύ πετρέλαιο πέφτει στα 104,5 δολάρια.

Την Πέμπτη, στελέχη από επτά εταιρείες πετρελαίου πρόκειται να συναντήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, υπό την πίεση να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων καθώς πραγματοποιούν κέρδη-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v