Φόβοι ύφεσης ρίχνουν το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 0,4% στα 117,5 δολάρια. Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια μέτρια αύξηση της προσφοράς για τον Αύγουστο αυτή την εβδομάδα.

Φόβοι ύφεσης ρίχνουν το πετρέλαιο

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου και βρίσκεται κοντά να καταγράψει την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Νοέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία κυριαρχούν.

Ωστόσο οι τιμές εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά 50% από την αρχή του έτους.

Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια μέτρια αύξηση της προσφοράς για τον Αύγουστο αυτή την εβδομάδα, αν και δυσκολεύτηκε να επιτύχει τους στόχους του φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 0,4% στα 117,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ το west texas intermediate σημειώνει πτώση 0,5% στα 111,2 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν περισσότερο από 2% την Τρίτη καθώς οι ανησυχίες για τις περιορισμένες προμήθειες λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι η ζήτηση μπορεί να επιβραδυνθεί σε μια πιθανή μελλοντική ύφεση.

Η αγορά αντιμετωπίζει διακοπές εφοδιασμού από τη Λιβύη ως τον Ισημερινό, ενώ τα στοιχεία του κλάδου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περαιτέρω.

Οι ηγέτες της G7 την Τρίτη είπαν ότι σχεδιάζουν πώς μπορεί να περιοριστεί η τιμή του ρωσικού πετρελαίου για να περιοριστούν τα ενεργειακά έσοδα που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κύρια ιδέα που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κάποιου είδους επιβολής πλαφόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v