Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά κάτω από τα 100 δολάρια για το πετρέλαιο

Βύθιση της τιμής του αργού στα 65 δολάρια το βαρέλι στο τέλος του έτους και στα 45 δολάρια ως το τέλος του 2023 βλέπει η Citi αν σημειωθεί παγκόσμια ύφεση.

Βουτιά κάτω από τα 100 δολάρια για το πετρέλαιο

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου την Τρίτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση και περιορισμό της ζήτησης υπερισχύουν των εκτιμήσεων για νέα προβλήματα στην προσφορά. 

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βουτάει 8,5% στα 99,7 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent υποχωρεί 8,8% στα 102,5 δολάρια το βαρέλι. 

Eίναι η πρώτη φορά από τις 11 Μαϊου που υποχωρεί το αργό κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. 

«Το πετρέλαιο ακόμα δυσκολεύεται να ξεπεράσει τις τρέχουσες πιέσεις που πυροδοτούν οι φόβοι για ύφεση καθώς η αγορά περνάει από την ανησυχία για τον πληθωρισμό στην οικονομική απόγνωση» έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της SPI Asset Management. 

Εν τω μεταξύ, η Citi προειδοποίησε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα μπορούσε να καταρρεύσει στα 65 δολάρια το βαρέλι στο τέλος του έτους και στα 45 δολάρια ως το τέλος του 2023 αν σημειωθεί παγκόσμια ύφεση.

Το σενάριο της Citi ισχύει με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρέμβει ο ΟΠΕΚ+ στις αγορές. 

«Για το αργό, τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για αργό πετρέλαιο γίνεται αρνητική μόνο στις χειρότερες παγκόσμιες υφέσεις» έγραψαν σε σημείωμα στις 5 Ιουλίου αναλυτές της Citi. «Αλλά οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχωρούν σε όλες τις υφέσεις σχεδόν σε επίπεδα οριακού κόστους» πρόσθεσαν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v