Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση των spread σε Ιταλία, Ισπανία έφερε το ΑΕΠ

Η ανακοίνωση των στοιχείων β' τριμήνου για το ΑΕΠ, που έδειξαν ότι η ευρωζώνη εξήλθε από την πιο μακρά ύφεση της ιστορίας της, οδήγησε σε υποχώρηση των spread των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Πτώση για το πετρέλαιο και για τον S&P 500.

Οι τιμές των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο, ενώ και οι ευρωπαϊκές μετοχές μάζεψαν τις απώλειες τους, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η Eυρωζώνη εξήλθε από την πιο μακρά ύφεση της ιστορίας της. Το πετρέλαιο και οι αμερικάνικες μετοχές υποχώρησαν.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου μειώθηκε 5,5 μονάδες βάσης στο 4,18%. Ο Stoxx Europe 600 Index ανέβηκε κατά 0,4% και ο Standard & Poor's 500 υποχώρησε 0,1%. Ο δείκτης S&P GSCI (SPGSCI) που περιλαμβάνει 24 πρώτες ύλες, παρουσίασε μικρή μεταβολή καθώς το αργό έπεσε, ενώ τα αγροτικά και κτηνοτροφικά εμπορεύματα σημείωναν άνοδο. Η λίρα ανέκαμψε από απώλειες τριών ημερών καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη Βρετανία, μειώθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο από τις προβλέψεις.

Οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν επτά μονάδες βάσης στο 4,43% και των αντίστοιχων πορτογαλικών κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,51%.

Η ευρωζώνη αναπτύχθηκε με 0,3% στο β' τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αφότου Γερμανία και Γαλλία παρουσίασαν γρηγορότερη ανάπτυξη το β΄τρίμηνο. Η Fed, αναμένεται να μειώσει τις τις μηνιαίες αγορές 85 δις. από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v