Υψηλοτερα τα yields των bunds

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των bunds, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των τίτλων της ευρωπεριφέρειας, καθώς η διαφαινόμενη πρόθεση Fed και EKT να διατηρήσουν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική λόγω Κίνας αυξάνει τη διάθεση των επενδυτών για τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών bunds, καθώς οι επενδυτές στρέφονται και πάλι σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου μετά τις ενδείξεις ότι Fed και ΕΚΤ είναι έτοιμες να διατηρήσουν χαλαρή τη νομισματική πολιτική τους, ως «απάντηση» στις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.

Χθες ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε πως η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα μοιάζει «λιγότερο ελκυστική» τώρα απ' ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο άφησε ανοικτή την πόρτα για αύξηση των επιτοκίων.

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της ΕΚΤ Peter Praet είπε πως έχει αυξηθεί ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να μην επιστρέψει στον στόχο του και δεσμεύτηκε για ενίσχυση του τρέχοντος προγράμματος αγοράς ομολόγων εάν είναι απαραίτητο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,72%, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 1,94%, του ισπανικού στο 2,08% και του πορτογαλικού στο 2,65%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 12,58%, του 5ετούς στο 11,06% και του 10ετούς στο 9,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v