Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ελληνικά ομόλογα

Στο 4,02% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καταγράφοντας μικρή άνοδο σε σχέση με τα επίπεδα της Μ. Πέμπτης.

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την αποκλιμάκωση της προηγούμενης εβδομάδας που έφερε την απόδοση του 10ετούς οριακά χαμηλότερα από το 4%

Σήμερα, το 10ετές κινείται και πάλι πάνω από τα επίπεδα αυτά, στο 4,02%. 

Στο 3,18% κινείται η απόδοση του πενταετούς τίτλου, ενώ στους βραχυχρόνιους τίτλους, στο 1,42% κινείται η απόδοση του ετήσιου εντόκου και στο 1,18% η απόδοση του εντόκου έξι μηνών.  

Εν τω μεταξύ, το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης διατηρείται στα πρόσφατα χαμηλά σήμερα, παρά τις νέες εκδόσεις, εν μέσω σημαντικού αριθμού λήξεων ομολόγων.

Οι Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία αναμένεται να προχωρήσουν σε δημοπρασίες την Τρίτη ενώ η Ιρλανδία αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου 15ετούς διάρκειας ομολόγου της.

Οι αποδόσεις ήταν ελαφρά χαμηλότερες καθώς σημαντικά κεφάλαια επέστρεφαν στους επενδυτές λόγω των λήξεων. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διατηρούταν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά, υποχωρώντας κατά μία μονάδα βάσης στο 0,495%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v