Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών η διαφορά μεταξύ της απόδοσης των γερμανικών και αμερικανικών τίτλων.

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εν αναμονή και της έναρξης της της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ την ίδια ώρα η απρόσμενη υποχώρηση του βρετανικού πληθωρισμού οδηγεί σε περαιτέρω υποχώρηση των yields των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων.

Ενδιαφέρον έχει η αποκλιμάκωση του πορτογαλικού δεκαετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου κινείται σε ιστορικά χαμηλά, στο 1,60%. 

Εν τω μεταξύ, η διαφορά μεταξύ του βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού των ΗΠΑ και της Γερμανίας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, αντανακλώντας την αυξανόμενη διαφοροποίηση στις πολιτικές της Fed και της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4%, του 7ετούς στο 3,62%, του 5ετούς στο 3,15% και του μονοετούς στο 1,28%.

Στο 0,51% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,73% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,22% του ισπανικού και στο 1,61% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v