Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 6μήνου η απόδοση του bund

Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο δηλώνουν έτοιμες να λάβουν μέτρα στήριξης της οικονομίας, εάν χρειαστεί, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, την ώρα που οι αγορές στοιχηματίζουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει τα επιτόκιά της ακόμα και από αυτόν τον μήνα, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της στην παγκόσμια οικονομία.

Άλλωστε, την Παρασκευή ο επικεφαλής της Fed, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «ενεργήσει κατάλληλα» για να στηρίξει την οικονομία, αν και πρόσθεσε πως η οικονομία παραμένει γενικά σε καλή κατάσταση. Στην ετοιμότητά τους για στήριξη δήλωσαν σήμερα και άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,65%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,17%, του ισπανικού στο 0,28% και του πορτογαλικού στο 0,3%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,37%, του 7ετούς στο 0,96% και του 5ετούς στο 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v