Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Η απόδοση του ιταλικού ομολόγου ενισχυόταν κατά 20 μονάδες βάσης στο early trading, φτάνοντας στο 1,74%, που ήταν και το πιο υψηλό σημείο από τις 19 Μαρτίου, πριν μαζευτεί στο 1,69%. H απόδοση του ελληνικού 10ετούς διατηρείται στο 1,83%.

Ισχυρές πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Απότομη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων την Τετάρτη, αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία για το πακέτο διάσωσης με στόχο την ανάκαμψη των οικονομιών από τις επιπτώσεις της έξαρσης του κορωνοϊού.

“Υπήρχαν προσδοκίες ότι τουλάχιστον οι υπουργοί θα βρουν έναν φθηνό συμβιβασμό”, σημειώνει ο Jan von Gerich, υπεύθυνος στρατηγικής της Nordea.

“Αυτό που ξέρουμε από τις διαρροές είναι ότι δεν έχουν ούτε καν αυτή τη συμφωνία”, προσθέτει.

Η απόδοση του ιταλικού ομολόγου ενισχυόταν κατά 20 μονάδες βάσης στο early trading, φτάνοντας στο 1,74%, που ήταν και το πιο υψηλό σημείο από τις 19 Μαρτίου, πριν μαζευτεί στο 1,69%. Το spread ιταλικών-γερμανικών αποδόσεων ξεπέρασε τις 200 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,8 μονάδες βάσης, στο -0,34%, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,80%. H απόδοση του ελληνικού 10ετούς διατηρείται στο 1,83%, ενώ του 5ετούς με άνοδο δύο μονάδων βάσης φτάνει στο 1,41%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury, με μικρή πτώση σχεδόν μίας μονάδας βάσης, διαμορφώνεται στο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v