Στο 2,03% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πρώτη έκδοση για ελληνικό χρέος, αφότου έγινε επιλέξιμο για αγορές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη διαδικασία πώλησης του 7ετούς να έχει ξεκινήσει. Μικρή πίεση στα ιταλικά ομόλογα.

Στο 2,03% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τη διαδικασία πώλησης του επταετούς ομολόγου ξεκίνησε ο ΟΔΔΗΧ, την πρώτη έκδοση αφότου το ελληνικό χρέος έγινε επιλέξιμο για αγορές από την ΕΚΤ, με τις προσφορές ήδη να ξεπερνούν τα 3,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Το ποσό που εκτιμάται ότι θα αντλήσει αναμένεται να κινηθεί στη ζώνη των 2 δισ. ευρώ, με την αρχική τιμολόγηση δείχνει επιτόκιο λίγο πάνω από το 2%, 

Κατά 15 μονάδες βάσης υψηλότερα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που φτάνει στο 2,03%. Του 5ετούς ενισχύεται 4,9 μονάδες βάσης, στο 1,51%.

Υπό μικρή πίεση βρίσκονται τα ιταλικά ομόλογα την Τετάρτη, καθώς συνεχίζεται η απογοήτευση από το πακέτο του Eurogroup για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε σχέδιο ύψους μισού τρισ. ευρώ για την υποστήριξη των οικονομιών, λόγω της πανδημίας του ιού. Ωστόσο, το σχέδιο απογοήτευσε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ιταλία, καθώς δεν αναφέρει την έκδοση κοινού ομολόγου για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης.

Χωρίς την έκδοση κοινού ευρωομολόγου, η τόνωση θα προσθέσει χρέη στον ευρωπαϊκό Νότο, γεγονός που έχει ενισχύσει τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, ιδιαίτερα στην Ιταλία.

Υπό αυτό το κλίμα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο 1,81%, ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 0,82%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται 7,1 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο -0,45%, ενώ του γαλλικού 10ετούς, με πτώση κατά 5,7 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,04%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury, με καθοδική τάση, βρίσκεται στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v