Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα μετά την ΕΚΤ

Σημαντική πτώση για το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 23,3 μονάδες βάσης, στο 2,31% και του 5ετούς κινείται καθοδικά κατά 30 μονάδες βάσης, στο 1,75%.

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα μετά την ΕΚΤ

Ισχυρή πτώση σημειώνει το ελληνικό κόστος δανεισμού, στο trading της Πέμπτης, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 23,3 μονάδες βάσης, στο 2,31% και του 5ετούς να κινείται καθοδικά κατά 30 μονάδες βάσης, στο 1,75%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι μπορεί να δέχεται αξιόγραφα που έχουν υποβαθμιστεί στην κατηγορία των «σκουπιδιών» ως εγγυήσεις για τη χορήγηση πιστώσεων, νέο μέτρο με σκοπό να υποστηριχθεί το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, εν μέσω της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

Στόχος αυτού του νέου κανόνα είναι να ενισχυθεί η δυνατότητα των τραπεζών να προσφέρουν δανεισμό, να «συνεχίσουν να διαθέτουν πόρους στην οικονομία της ευρωζώνης», εξήγησε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Στο προσκήνιο και η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες της ΕΕ θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ένα Ταμείο αρκετά μεγάλο, με στόχο να ενισχυθούν οι περιοχές και οι τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται 5 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,03%, ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου χάνει 9 μονάδες βάσης, στο 1,04%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, κατά 1 μονάδα βάσης χαμηλότερα, βρίσκεται στο -0,42%, ενώ του γαλλικού 10ετούς, με πτώση 3 μονάδων βάσης, φτάνει στο 0,10%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury, με κάθοδο 1 μονάδας βάσης, βρίσκεται στο 0,61%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v