Σε υψηλά μήνα τα yields της ευρωπεριφέρειας

Η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, αντανακλά τη νευρικότητα εν όψει της Συνόδου της ΕΕ με θέμα την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού

Σε υψηλά μήνα τα yields της ευρωπεριφέρειας

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα κόστη δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να επανέρχεται σε υψηλό μήνα, αντανακλώντας τη νευρικότητα που επικρατεί εν όψει της Συνόδου της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα, που θέμα θα έχει την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού.

Εξάλλου, στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η αξιολόγηση της S&P για την ιταλική οικονομία, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Fitch υποβάθμισε το outlook της Πορτογαλίας από «θετικό» σε «σταθερό».

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,92%, του ισπανικού στο 0,89%, του πορτογαλικού στο 1,06% ενώ του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,46%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,12%, του 7ετούς τίτλου στο 1,89% και του 5ετούς στο 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v