Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,48% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields, με το επίκεντρο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα. Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,55%, ενώ του ιταλικού φτάνει στο 1,47%.

Στο 1,48% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αυξάνεται η ζήτηση για γερμανικά ομόλογα την Τρίτη και οι αποδόσεις κινούνται χαμηλότερα στο σύνολο της ευρωζώνης, καθώς η διάθεση κινδύνου παγκοσμίως που υπήρχε τη Δευτέρα άρχισε να εξασθενεί και η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης (PEPP) την επόμενη εβδομάδα, για να ενισχύσει την οικονομία από την κάθοδο, που είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους.

Σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ που εφαρμόζεται λόγω της πανδημίας θα αυξηθεί την Πέμπτη, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Η πλειονότητα αναμένει αύξηση 500 δισ. ευρώ, που θα οδηγήσει τις συνολικές αγορές φέτος σε 1,6 τρισ. ευρώ.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,5 μονάδες βάσης, στο -0,05%, ενώ η απόδοση του γερμανικού αντίστοιχου τίτλου χάνει 3,3 μονάδες βάσης, στο -0,42%.

Καθοδικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κατά 1,8 μονάδα βάσης, στο 1,48%, ενώ του 5ετούς με πτώση 1,6 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 0,85%.

Στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί 3,2 μονάδες βάσης, στο 0,55%, ενώ του ιταλικού με ήπια ανοδική κίνηση, κατά 1 μονάδα βάσης υψηλότερα, φτάνει στο 1,47%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v