Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα εταιρικά κέρδη

Απότομη ανάκαμψη για τον γαλλικό όμιλο LVMH στα κέρδη πρώτου τριμήνου. Βουτιά στα ετήσια κέρδη της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tesco. Τι αναμένει η easyJet. Aνοδος 0,1% για τον DAX.

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα εταιρικά κέρδη

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κινείται 0,3% ανοδικά, η Μαδρίτη χάνει 0,1%.

Την παύση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson σύστησε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, μετά τις θρομβώσεις σε έξι γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ευρώπη.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, ο γαλλικός όμιλος πολυτελών προϊόντων LVMH είχε απότομη ανάκαμψη στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, ενισχυμένος από την κινεζική και αμερικανική ζήτηση για τσάντες Louis Vuitton και προϊόντα Dior.

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco ανέφερε πτώση 14,7% στα ετήσια κέρδη, αν και οι πωλήσεις παρέμειναν ανθεκτικές.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία EasyJet δήλωσε ότι αναμένει προ φόρων απώλειες πρώτου εξαμήνου  μεταξύ £690 εκατ. (950,6 εκατ. δολαρίων) και £730 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v