Στο 0,83% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Το "πράσινο φως" της Κομισιόν για το σχέδιο της Ιταλίας στηρίζει τα ιταλικά ομόλογα. Δεν συγκίνησαν τους επενδυτές τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ακολουθώντας την πορεία των αμερικανικών treasuries, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Jerome Powell πως η Fed δεν θα ενεργήσει προληπτικά για να καταστείλει τον πληθωρισμό και πως θα περιμένει για μια ανάκαμψη της αγοράς εργασίας προτού προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Υπεραπόδοση σημειώνουν οι τιμές των ιταλικών ομολόγων –που κινούνται αντίστροφα από τα yields- μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Κομισιόν στο πρόγραμμα 191,5 δις. ευρώ και τη δήλωση του πρωθυπουργού Mario Draghi πως είναι ουσιώδους σημασίας η δημοσιονομική τόνωση της ΕΕ.

Αντιθέτως, τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης δεν φαίνεται πως συγκίνησαν ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,17%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,87%, του ισπανικού στο 0,43% και του πορτογαλικού στο 0,42%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,83%, του 7ετούς στο 0,19% και του 5ετούς στο 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v