Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,55% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων εν αναμονή της ανακοίνωσης κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που αναμένεται να δώσουν και τον τόνο στις αγορές.

Οι τιμές καταναλωτή στην Αμερική εκτιμάται πως αυξήθηκαν κατά 5,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, λίγο χαμηλότερα από το 5,4% του προηγούμενου μήνα, διατηρώντας ωστόσο σε αυξημένο επίπεδο τον πληθωρισμό.

Δυο στελέχη της Fed είπαν πως ο πληθωρισμός ήδη βρίσκεται σε επίπεδο που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το ένα σκέλος μιας βασικής δοκιμασίας για την έναρξη αύξησης επιτοκίων και αυτό έχει στρέψει την προσοχή των επενδυτών στο πότε μπορεί να αρχίσει η Fed να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,437% (το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουλίου), του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,584%, του ισπανικού στο 0,25% και του πορτογαλικού στο 0,14%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,55%, του 7ετούς στο -0,07% και του 5ετούς στο -0,21%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v